ΜΠΑΛΕΣ ΑΠΟ ΝΗΜΑΤΑ
Βοηθήστε τα παιδιά σας, να ελευθερώσουν την δημιουργικότητα τους, κατασκευάζοντας μπάλες απο διάφορα νήματα. Αυτές οι πανέμορφες μπάλες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμηθούν τα παιδικά δωμάτια των παιδιών ή για να κρεμαστούν στο νηπιαγωγείο. Θα μπορούσαν επίσης, αν ρίχναμε πάνω τους, κλίντερ, να αποτελέσουν, υπέροχα στολίδια, για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

ΥΛΙΚΑ

Νήματα (κλωστές πλεξίματος, σε διάφορα χρώματα)
Μπαλόνια (είτε μικρά, είτε μεγάλα ανάλογως το μέγεθος που θέλετε να φτιάξετε)
Ατλακολ
Νερό
Μπολ
Ένα κουτάλι
Υγρό πανί
Προαιρετικά γάντζους αν θέλετε να κρεμάστε τις μπάλες στο δέντρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αραιώστε λίγη κόλλα (ατλακόλ) με νερό, και ανακατέψτε με το κουτάλι. Το μίγμα μας, θα πρέπει να είναι ρευστό. Κατόπιν φούσκωστε το μπαλόνι, προσπάθηστε το σχήμα του, να είναι όσο γίνεται πιο στρογγυλό. Έπειτα βουτήξτε το νήμα, στο μίγμα της κόλλας, δίχως να το κόψετε. Και τώρα, τυλίξτε το νήμα, γύρω απο το μπαλόνι, αν χρειαστεί, βουτήξτε και λίγο ακόμα νήμα στην κόλλα, για να περιβάλλεται ολόκληρο το μπαλόνι απο αυτό. (αν θέλετε η μπάλα σας, να γίνει στολίδι για το δέντρο σας, τότε βάλτε ένα γάντζο στο στόμιο του μπαλονιού, αλλιώς μην τον τοποθετείτε!)Τέλος, χρησιμοποιήστε, το βρεγμένο πανί, για να αφαιρέσετε προσεχτικά τυχόν περίσσεια κόλλα απο το μπαλόνι σας. (Γιατί όταν η κόλλα στεγνώσει, θα έχει κολλήσει ενδιάμεσα απο τα νήματα και δεν θα φαίνεται ωραίο!) Έπειτα, αφήστε το, να στεγνώσει, και μετά σκάστε το μπαλόνι με μια βελόνα. Η διακοσμητική μας, μπάλα είναι έτοιμη.

Μικρό μυστικό: Εαν θέλετε, αντί να χρησιμοποιήσετε μπολ για την κόλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Ρίξτε την αραιωμένη με νερό, κόλλα μέσα στο βαζάκι αλλά και το νήμα, ύστερα κάντε μια τρύπα στο καπάκι του βάζου. Περάστε το νήμα, μέσα απο την τρύπα του καπακιού και έπειτα κλείστε το βάζο. Με αυτόν τον τρόπο, θα βγαίνει το νήμα, με μεγάλη ευκολία και δίχως να προκαλείται μεγάλη ακαταστασία.

Δείτε και το αναλυτικό βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου