ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ...ΦΑΓΗΤΑ


Η δραστηριότητα αυτή,  βοηθάει τα παιδιά να μάθουν,  για τα φυσικά χρώματα γύρω τους! Κάντε αρχικά τα παιδιά, να αναρωτηθούν πως ζωγράφιζαν οι άνθρωποι, πριν ανακαλυφθούν οι τέμπερες, οι ξυλομπογιές, τα πινέλα και οτιδήποτε άλλο, σχετικό με την ζωγραφική. Κατόπιν τοποθετήστε στο τραπέζι, χαρτί ακουαρέλας, νερό, πινέλα, σταγονόμετρο και κουταλάκια. Τι θα λέγατε να γυρίζαμε πίσω, πολλά χρόνια και να ζωγραφίζαμε όπως εκείνοι οι ζωγράφοι τότε! Ύστερα, τοποθετείστε, διάφορα μπαχαρικά και φαγητά στο τραπέζι (όπως κάρυ ή μουστάρδα για το κίτρινο χρώμα, κανέλα ή κακάο για το καφέ χρώμα, πάπρικα για το πορτοκαλί χρώμα, βατόμουρα για το μπλε χρώμα, πράσινο πιπέρι για το πράσινο χρώμα και οτιδήποτε άλλο φαγητό σκεφτείτε εσείς!)
Ύστερα, θυμήστε στα παιδιά ότι δεν χρησιμοποιήσουν τέμπερες αλλά αυτή την φορά θα φτιάξουν και θα ζωγραφίσουν με φυσικά χρώματα!

Τοποθετείστε τα μπαχαρικά - φαγητά σε μια παλέτα, και ύστερα ρωτήστε αν με αυτά τα υλικά μπορούν να δημιουργηθούν χρώματα. (ποιο χρώμα μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτό εδώ; Με εκείνο; Τι να ρίχναμε μέσα, για να μπορούμε να βουτάμε τα πινέλα μας, σε κάθε χρώμα;) Τέλος βάλτε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το σταγονόμετρο και ρίξουν λίγο νερό σε κάθε μπαχαρικό - φαγητό. Αν θέλετε αντί για πινέλα, ζωγραφίστε με φτερά και κάντε τις ζωγραφιές σας με φυσικά χρώματα και φυσικά πινέλα!  

Δείτε και ένα βίντεο, στο οποίο ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει με φαγητά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου