ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ...ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΣε αυτή, τη δραστηριότητα, το παιδί θα δει, πως λειτουργούν τα θερμοκήπια, φτιάχνοντας το δικό του, σε ένα ..... μπαλόνι!

ΥΛΙΚΑ

Ένα μπαλόνι
Χωνί
Μισό φλιτζάνι χώμα
Νερό
Σπόροι απο ραπανάκι
Σχοινί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά, βεβαιωθείτε πως το μπαλόνι, δεν είναι τρυπημένο. Κατόπιν, πάρτε το χωνί, και τυλίξτε το, γύρω από το λαιμό του μπαλονιού. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα ρίξουν μέσα στο μπαλόνι, διαμέσου του χωνιού, το μισό φλιτζάνι χώμα. Έπειτα θα ρίξουν το ¼ του φλιτζανιού νερό και τέλος τους σπόρους απο το ραπανάκι. Το θερμοκήπιο μας, είναι σχεδόν έτοιμο. Ένας ενήλικας, θα φυσήξει το μπαλόνι, προσεχτικά, χωρίς να ανατραπούν τα υλικά, που υπάρχουν μέσα, και θα το δέσει. Τα παιδιά, θα ψάξουν, για ένα καλό μέρος, κοντά στο παράθυρο, με σκοπό να το κρεμάσουν. Καθώς οι μέρες περνούν, τα ραπανάκια αναπτύσσονται, διότι το μπαλόνι λειτουργεί σαν ένα θερμοκήπιο, που τα προστατεύει, απο σκληρούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Τα παιδιά, μπορούν να το ελέγχουν κάθε μέρα,την ίδια ώρα, σχεδιάζοντας πόσο μεγάλωσαν τα ραπανάκια.
Αν θέλετε, να επεκτείνετε την δραστηριότητα, μπορείτε να φυτέψετε ραπανάκια, και στον κήπο του νηπιαγωγείου, παρακολουθώντας την πρόοδο τους, και συγκρίνοντας τα, με τα ραπανάκια του θερμοκηπίου. Τι παρατηρείται; Διαφέρουν μεταξύ τους; Γιατι συνέβη αυτό; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου