Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-3 ΕΤΩΝ

Πάρτε μερικές ιδέες, απο το παρακάτω βίντεο και αυτοσχεδιάστε!!!







Μερικές ιδέες, που παίρνουμε παρακολουθώντας τα προηγούμενα βίντεο. 
1 η Δραστηριότητα : απλά παζλ,
2 η Δραστηριότητα : πάρτε δυο μπολ στο ένα βάλτε άμμο και στο ένα ένα χωνί, δώστε στο παιδί ένα κουτάλι, και δείξτε μα παίρνει την άμμο, απο το ένα μπολ και να την ρίχνει στο άλλο μπολ, μέσα στο χωνί. 'Ετσι, αναπτύσσεται η λεπτή κινητικότητα των χεριών και επίσης αυτή η άσκηση, θα το βοηθήσει στο να πιάνει το κουτάλι και να τρώει φαγητό. 
3 η Δραστηριότητα : ζωγραφική με τέμπερες, η με δαχτυλομπογιές σε μεγάλα χαρτιά.
4 η Δραστηριότητα: πάρτε ένα ορθογώνιο τάπερ, και εφαρμόστε απο πάνω αντι για το καπάκι ένα μακετόχαρτο ή ένα χοντρο χαρτί απο χαρτόκουτα. Στη συνέχεια, σχηματίστε με μολύβι πάνω στο χαρτί, μικρά ορθογώνια στη σειρά και κόψτε τα με τον κόφτη. Κολλήστε με ζιλοτειπ ή χαρτοταινία, το χαρτί με το ταπερ, και δώστε στα παιδιά τα μικρά ορθογώνια που κόψατε να τα ρίχνουν μέσα, στις ορθογώνιες τρύπες.(τέτοιου τύπου, παιχνίδια υπάρχουν φυσικά και στο εμπόριο, είναι αυτά π.χ που είναι μια χελώνα, που τα παιδιά ρίχνουν μέσα στο καβούκι της, διάφορα γεωμετρικά σχήματα )
5 η Δραστηριότητα: πάρτε ένα σκοινί, και πάρτε και ένα μακετόχαρτο ή ένα χοντρό χαρτόνι κάντε διάφορα σχέδια τρίγωνα, κύκλους, τετράγωνα κτλ. αν θέλετε βάψτε τα και ύστερα κάντε απο μια τρύπα στη μέση, ύστερα δώστε τα στα παιδιά, να τα περάσουν μέσα στο σχοινί. 
6 η Δραστηριότητα: πλάσιμο ζυμαριού ή πλαστελίνης.
7 η Δραστηριότητα: Πάρτε ένα μικρό κουβά και μια πλατιά λεκάνη, ένα πλαστικό ποτηράκι και ένα νερόμυλο (θα το βρείτε σε όλα τα μεγαλα μαγαζια με παιχνίδια). Γεμίστε τον κουβά με νερό, δώστε το ποτηράκι στο παιδί, μάθετε του να παίρνει το ποτηράκι να γεμίζει με νερό απο τον κουβά και να το ρίχνει πάνω στο νερόμυλο, θα ενθουσιαστεί πολύ!!!!!!!! Ή  μπορεί και να ρίχνει το νερό απο τον κουβά στη λεκάνη και το αντίστροφο.
8 η Δραστηριότητα: Δείξτε του κάρτες  ή ανθεκτικά βιβλιαράκια με ζωάκια, φρούτα, οχήματα, αντικείμενα κτλ.  
9 η Δραστηριότητα:  πάρτε ένα μεγάλο χαρτόκουτο, και με τον χαρτοκόπτη κάντε ένα ημικύκλιο στην μια πλευρά του κουτιού και ένα ημικύκλιο στην απέναντι πλευρά του κουτιού (στο μέγεθος του παιδιού σας) ενθαρρύνετε το παιδί να περάσει μέσα απο το τούνελ πηγαίνοντας στην απέναντι πλευρά και κρατώντας μια μπάλα.
10 η Δραστηριότητα: τουβλάκια μεγάλα ή μικρά. Με αυτά τα παιδιά συντονίζουν τα μάτια με τα χέρια τους, για να μπορέσουν τελικά να τα κουμπώσουν μεταξύ τους. Μέσα από αυτά, μπορούν να μάθουν και τα χρώματα, λέγωντας τους, τι χρώμα είναι κάθε τουβλάκι που πιάνουν.

Σύντομα θα ανεβάσω κι άλλες ιδέες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου